Alle uitlopers proneren

News coming from WoWDigSite and news about the website

Alle uitlopers proneren

Postby sweet » Fri Feb 02, 2018 4:06 am

De meeste algemeen beschikbare literatuur impliceert dat lopers met een vlakke voet gevoelig zijn voor verwondingen en vandaar de behoefte aan specifiek schoeisel. Dat is op zoveel niveaus verkeerd, omdat zelfs lopers met regelmatige booghoogten niet blessurebestendig zijn - ze raken de hele tijd geblesseerd.

Als er een afdoende studie of onderzoek is (met een grote steekproefomvang en consistente methodologie) die bewijs oplevert dat lopers met een vlakke voet meer vatbaar zijn voor verwondingen dan niet-vlakke hardlopers, willen we het graag lezen.

We moeten ook in gedachten houden dat niet alle stabiliteitsschoenen hetzelfde zijn. De Brooks Transcend 4 werkt op een andere manier dan de Nike Zoom Odyssey 2Nike Air Max 95 Hombre , die op zijn beurt anders Nike Air Max 2017 Mujerfunctioneert dan een Asics Kayano 23. En zo gaat het verder.

De categorie Stabiele hardloopschoenen werd begin jaren tachtig gecre?erd toen de atletiekschoenenindustrie nog in de kinderschoenen stond. Dit betekende dat de meeste schoenen een primitieve middenzoolconstructie gebruikten, waarbij een stuk rubber en een mesh bovenstuk werden geplakt op een stuk brok gestanst schuim van lage kwaliteit.

Het middenzoolprofiel was ook erg slank, wat soms betekende dat de afgeronde randen van de bovenste hiel zich over de tussenzoolrand uitstrekten. Elke waarom? Omdat vroege hardloopschoenen een bordachtige constructie gebruikten, in tegenstelling tot het hedendaagse strobel-ontwerp waardoor het bovenwerk op een veel bredere (en stabielere) tussenzoolbasis kan Adidas Stan Smith Femme worden gezet.

Alle uitlopers proneren ongeacht hun booghoogte en sommige doen het meer dan de anderen. Dus in die dagen zorgde deze rollende beweging ervoor dat de onderste middenzool op ééNike Air Max 90 Femme Noir et Rosen (mediale) zijde vlakker werd.

Voeg toe aan die hordes ongetrainde hardlopers die op straat enthousiast raakten in de nasleep van de toen geheel nieuwe razendsnelle rage en de blessures volgden snel. Sterker nog, toen de afgeplatte mediale tussenzool ervoor zorgde dat de voet gevaarlijk naar binnen slingerde - zelfs tijdens het simpele opstaan!

Dit leidde ertoe dat merken alle manieren van stabiliteitsapparaten en ondersteuningssystemen aan de binnenkant van de tussenzolen omvatten. De hoge incidentie van verwondingen in dat tijdperk - zeker verergerd door inferieur loopschoenontwerp - leidde tot de geboorte van het paradigma dat 'overpronatie' of boogtype als een oorzaak van verwonding beschouwt.

Nike Air Max 2016 FemmeVan vlakke voeten werd aangenomen dat ze een voorwaarde waren voor overmatig ingrollen, waardoor deze twee termen onderling uitwisselbaar werden gebruikt.
User avatar
sweet
Survey Pro
 
Posts: 1214
Joined: Mon Oct 30, 2017 4:52 am

Return to Dig Site News

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests