Central Park achteruitliep.

News coming from WoWDigSite and news about the website

Central Park achteruitliep.

Postby xiaoxiangyu » Thu Mar 08, 2018 12:20 am

Het was een geweldige finish in de 2008 New York City-marathon voor heren, want Marilson Gomes dos Santos pakte zijn tweede Nike Air Max 360 Mens titel in de straten van New York en won in 2:08:43. Tot de laatste kilometer was de race echter Abderrahim Goumri, want hij opende een voorsprong van negen seconden met nog 3km te gaan. Maar het elastiek was uitgerekt, maar nooit gebroken, en de Braziliaanse dos Santos bleef hangen en sloot vervolgens Goumri af voordat hij verder ging in de laatste kilometer.

Het was een dramatische ommekeer, omdat op het 35 km-punt, Goumri de leiding had gekregen en geleidelijk een voorsprong opende, eerst tot drie seconden en daarna tot negen seconden. Hij zocht naar al het geld in de wereld dat Goumri een einde zou maken aan zijn reeks van tweede plaatsen in grote stadsmarathons. Ik had bijna de kop in dit bericht geschreven, en verkondigde de eerste Major-titel van Goumri!

Maar Dos Santos heeft de memo duidelijk niet gekregen! Hij hield Nike Huarache Mens vast, hield de leiding op 9 seconden en de Marokkaan werd binnen de laatste mijl binnengesmeten. Eerlijk gezegd, toen dos Santos de opening had overbrugd, was de race in een flits voorbij - na 7 tot 9 seconden hield dos Santos een grote sprong en won uiteindelijk met 24 seconden, goed Goumri's echt gebroken. De grootte van de uiteindelijke winstmarge was bedrieglijk - het was veel dichterbij.

Wat de damesrace betreft, het vroege tempo was traag - 16:20 tot 5km en het verwachte 2:17:50 zou Nike Air Force 1 Donnahet nooit lang volhouden! In de bovenstaande grafiek toont de grijze lijn de splitsingen van de race van vorig jaar, en je kunt zien hoe de eerste helft veel langzamer was. Halverwege werd bereikt in 1:06:06, en een grote groep met alle belangrijke kanshebbers was nog steeds aanwezig.

Dat is waar het interessant werd - een progressieve toename van het tempo, zoals te zien in de grafiek, zag het tempo voor het eerst onder 3: 00 / km zakken en met een enorme marge. Tussen 25 en 30 km was het tempo ongelooflijk snel - 14:24 (2: 53 / km), aangedreven door aanval en tegenaanval, voornamelijk door Goumri, Rono, Kirui en dos Santos. Al die tijd, Paul Tergat, op 39, de oudere staatsman van het ras, schaduwde de beweging en de kansen op een droom terugkeer na 18 maanden waren levend.

Uiteindelijk vertelde de intensiteit van de golfing Nike Air Max Jewell Femme echter over de twee Kenianen, Rono en Tergat. Het interval van 10 km tussen 25 en 35 km liep in 29:12 en dat verdeelde de race wijd open. Alleen Goumri en dos Santos zijn gebleven. Eerst was het dos Santos die drukte, en opende een kleine voorsprong van ongeveer 6 m op Goumri. Maar dat was alleen maar sparren, de echte zet zou komen, en het zou zijn van Goumri, die vlak voor 35km reed om zijn negen seconden voorsprong te openen.

Die voorsprong hield, zoals gezegd, de komende vijf kilometer aan, totdat hij uiteindelijk in Central Park achteruitliep. De splitsingen in de tabel zijn die van Dos Santos, maar als je naar Goumri's zou kijken, zou je zien dat hij de 5 km van 35 km naar 40 km VIJF TWEEDE SNELLER dan dos Santos (15:02 versus 15:07) afdekte. Zijn laatste 2,2 km werd gelopen in 7:08, 32 seconden LANGER dan dos Santos,Nike Air Pegasus 89 Womens maar eenmaal voorbij, gooide hij zeker de handdoek in de ring.

Dus ging Goumri weer schuin en zijn reeks van tweede plaats eindigt. Hij moet hebben gedacht (net als wij), dat met Martin Lel uit en de race relatief open, dit was zijn grote kans om die eerste titel te claimen. Maar het eindigde in een pauze en misschien werd hij 7 km weggevoerd en te snel ingedrukt gehouden? Gezien zijn veel geroemde snelheid (een sub-13 minuten 5000m PB), zou hij zijn finish over de laatste kilometer kunnen hebben gesteund. Aan de andere kant, na twee keer afgestoft te zijn door Lel in de laatste 400 meter, kan men hem bijna niet kwalijk nemen dat hij alleen wil finishen! Toch kijkt hij met eerlijke spijt terug op NYC 2008.
User avatar
xiaoxiangyu
Survey Pro
 
Posts: 994
Joined: Mon May 08, 2017 11:42 pm

Return to Dig Site News

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 26 guests